Print opties

Sluiten

Gevulde focaccia met artisjok en olijven

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Mix het zakje gist met het lauwwarme water en laat 5 min. staan. Mix vervolgens 500 gr bloem samen met 2 el zeezout en het gistwater in de keukenmachine. Mix 5 min. op een rustige stand tot een glad en soepel deeg. Vet een kom in met 1 el olijfolie en leg hier het deeg in. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
2
Halveer de olijven en gemarineerde artisjokken. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de olijven, artisjok en knoflook in een kom met 1 el olijfolie en peper en zout naar smaak.
3
Verdeel de overige bloem over het aanrecht. Vet een bakplaat in met 1 el olijfolie. Haal het deeg uit de kom en rol met een deegroller uit tot een rechthoekige lap die ongeveer twee keer zo groot is als de bakplaat. Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat. Verdeel het olijvenmengsel over de binnenkant en vouw de randen naar binnen zodat de focaccia precies op de bakplaat past. Verdeel 1 el olijfolie over de bovenkant en masseer in met je handen. Dek opnieuw 1 uur af met een vochtige theedoek.
4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de theedoek van de focaccia en maak met je vingers voorzichtig kuiltjes in de bovenkant. Ris de takjes tijm en verdeel samen met 2 el olijfolie, ½ el zeezout en peper naar smaak over de focaccia. Bak de focaccia vervolgens 30 min. in de oven totdat deze goudbruin is gekleurd. Laat volledig afkoelen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.