Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de krieltjes in plakjes van 2 mm, snijd net niet tot onder door. Meng de olijfolie met de knoflookpoeder. Bestrijk de krieltjes met de helft van de knoflookolie. Bak de krieltjes 15 min. in de oven.
2
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern, snijd vervolgens in grove stukken. Meng de paprika, venkel en de helft van de zongedroogde tomaatjes en verdeel over een ovenschaal.
3
Hak de rest van de zongedroogde tomaten fijn. Pel de knoflook, hak fijn en meng met de zongedroogde tomaten. Snijd de kipfilet over de lengte in. Vul de kipfilets met het knoflook-tomatenmengsel en de takjes rozemarijn. Leg de filets op de paprika in de ovenschaal. Bak het geheel 30 min. in de oven.
4
Neem ondertussen de krieltjes uit de oven, bestrijk met de rest van de knoflookolie en bak nogmaals 15 min. in de oven.
5
Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de Parmezaanse kaas over de krieltjes en bak nog 10 min. in de oven.
6
Pluk ondertussen de takjes peterselie en hak grof. Verdeel de peterselie over de krieltjes wanneer deze uit de oven komen. Serveer de kipfilet met de groenten, krieltjes en rucola.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.