Print opties

Sluiten

Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd 4/5 van de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Verdeel ze ‘open’ op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika's ongeveer 10 min. in de oven.
2
Pel ondertussen de ui en knoflook en hak grof. Snijd de overgebleven paprika in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, paprika en Mexicaanse kruiden glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. sudderen.
4
Giet de bonen en mais af, voeg toe aan het mengsel en verwarm 5 min. Bak de gemarineerde kipstukjes in een andere pan met de resterende olijfolie volgens de instructies op de verpakking.
5
Vul de paprika's met het bonenmengsel en verdeel de kipstukjes ertussen. Bestrooi met wat kaas en bak nog 5 min. in de oven. Hak ondertussen de koriander grof en garneer met het serveren over de paprika’s.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.