In samenwerking met:
Stuffed Mexican pointed peppers
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s

Ben je op zoek naar een vegan recept dat je snel en gemakkelijk kunt bereiden? Dan moet je dit Mexicaanse gevulde puntpaprika gerecht met de Garden Gourmet Vegan Sensational Filet Pieces Mexicaans zeker proberen! Met zijn rijke mix van groenten, Mexicaanse kruiden en heerlijke vegan kipstukjes zal dit zeker je smaakpapillen prikkelen en je doen verrassen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gevulde mexicaanse puntpaprika’s

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd 4/5 van de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Verdeel ze ‘open’ op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika's ongeveer 10 min. in de oven.
2
Pel ondertussen de ui en knoflook en hak grof. Snijd de overgebleven paprika in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, paprika en Mexicaanse kruiden glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. sudderen.
4
Giet de bonen en mais af, voeg toe aan het mengsel en verwarm 5 min. Bak de gemarineerde kipstukjes in een andere pan met de resterende olijfolie volgens de instructies op de verpakking.
5
Vul de paprika's met het bonenmengsel en verdeel de kipstukjes ertussen. Bestrooi met wat kaas en bak nog 5 min. in de oven. Hak ondertussen de koriander grof en garneer met het serveren over de paprika’s.

Tip: houd je wel van wat pit in je eten? Serveer de puntpaprika’s met jalapeño. Snijd de jalapeño in ringen, haal eventueel de zaadlijsten eruit en garneer over de paprika’s.

Een Mexicaans gerecht uit de oven

Dit heerlijke Mexicaanse gerecht met Garden Gourmet Vegan Sensational Kipstukjes Mexicaans is een must-try voor vegetariërs en iedereen die op zoek is naar een smaakvolle vleesvervanger. De vegan kipstukjes zijn gemaakt van plantaardige eiwitten en zitten boordevol smaak en textuur. De Mexicaanse BBQ-smaak geeft het gerecht een extra dimensie, waardoor het perfect is voor degenen die van pittig eten houden. Net alsof je in Mexico bent!

Het recept bevat ook verschillende soorten groenten, waaronder puntpaprika’s, ui, knoflook, trostomaten, zwarte bonen en maïskorrels. Deze groenten zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen en zorgen voor een voedzaam en lekker gerecht. Zin in een andere gevulde groente? Kies dan eens voor gevulde champignons met spinazie en roquefort, of ga voor gevulde koolrabi met mozzarella en cheddar.

Het gerecht is perfect voor een gezellige avond met vrienden en familie en is ook ideaal voor een snelle en gemakkelijke maaltijd op een doordeweekse dag. Het is een geweldige manier om meer veganistische recepten in je dieet op te nemen of wat anders te proberen! Probeer daarom dit Mexicaanse gerecht met de Garden Gourmet Vegan Sensational Kipstukjes Mexicaans, geniet van een heerlijke maaltijd en laat je verrassen door de smaakexplosie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.