Print opties

Sluiten

Gevulde oliebollen met pistache

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
2u 0min

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de melk tot maximaal 40°C. Deze moet lauw aanvoelen. Voeg hier 15 gr suiker en de gist aan toe en roer door totdat alles gemengd is. Laat voor 15 min. op een warme plek rusten zodat de gist geactiveerd wordt.
2
Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Voeg de tarwebloem, 85 gr suiker, citroenrasp, ei en zout toe aan de kom van de keukenmachine. Schenk hier langzaam de lauwe melk bij en mix totdat alle ingrediënten zijn opgenomen. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg voor 1 uur rijzen op een warme plek (bijvoorbeeld naast de verwarming).
3
Verhit een diepe pan met de zonnebloemolie en verwarm dit tot ongeveer 180°C. Gebruik hiervoor een thermometer. Gebruik twee lepels en schep het beslag in bolletjes in de hete olie. Bak de oliebollen goudbruin. Dit duurt zo’n 4 min. per oliebol. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
4
Vul een spuitzak met spits spuitmondje met de pistachepasta. Maak een gaatje in de oliebollen en spuit de pistachepasta in. Hak de pistachenoten klein en verdeel dit over de oliebollen. Garneer met poedersuiker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.