Print opties

Sluiten

Gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220℃.. Snijd de koriander, knoflook, chilipeper en lente-ui fijn.
2
Pureer de witvis, garnalen, currypasta, vissaus, het ei en de helft van de knoflook met een staafmixer tot een egale massa. Voeg vervolgens de mais en 2/3 van de fijngesneden koriander toe en roer goed door. Vorm 12 gelijke balletjes van het vismengsel en druk deze een klein beetje plat. Bewaar koel op een afgedekt bord tot ze gebakken kunnen worden.
3
Schaaf met een kaasschaaf flinterdunne plakjes van de komkommer en de wortel. Week de wortel eventueel kort in een schaaltje kokend water om iets te laten garen.
4
Meng de yoghurt met de overgebleven knoflook, koriander, chilipeper en lente-ui, en breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de pitabroodjes 4 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
6
Snijd de pitabroodjes open en vul met de komkommer-wortelsalade, de viskoekjes en de zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.