Print opties

Sluiten

Gevulde pompoenrollade met orzo, walnoten en feta

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 35min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Halveer de flespompoen in de lengte. Schep met een lepel de zaadjes eruit en hol de pompoen uit tot je een ruime centimeter vruchtvlees overhoudt. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. De zaadjes gebruik je niet.
2
Pel de knoflook en snijd fijn. Pel en snipper de uien. Ris de blaadjes van de takjes oregano en hak fijn. Hak de zongedroogde tomaten grof en snijd de spinazie fijn. Hak de walnoten grof en verkruimel de feta.
3
Verwarm de oven voor tot 180°C. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 min. Voeg de orzo, pompoenblokjes en groentebouillon toe en kook op laag vuur droog, tot de orzo beetgaar is. Roer de oregano, zongedroogde tomaten, walnoten en spinazie door de orzo en bak tot de spinazie geslonken is.
4
Haal de pan van het vuur en roer de feta erdoor. Breng de vulling op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de uitgeholde pompoenhelften en duw stevig aan. Leg de helften op elkaar en bind op met keukentouw. Bestrijk de pompoen met de overige olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
5
Verpak de pompoen in aluminiumfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen 2 uur in de oven. Haal daarna uit de oven en laat nog 15 min. rusten. Snijd de pompoenrollade in plakken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.