Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit ½ van de arachideolie in een wok en roerbak het kipgehakt 8-10 min. op hoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Schep met een schuimspaan uit de pan.
3
Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Schil en rasp de gember en snijd de bosui fijn.
4
Voeg de overige arachideolie toe aan de wok en roerbak de spruitjes 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de gember en bosui toe (houd een handje van het groene deel achter) en bak 2 min. Schep de kip terug en bak nog 1 min. mee.
5
Zet het vuur lager. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de helft uit. Snijd de overige limoen in parten. Meng het rasp en sap door de kip en spruitjes en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden bosui en serveer met de rijst en limoenparten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.