Verwarm de oven voor op 160°C. Mix het amandelmeel met een snufje zout, ½ van het vanille extract, de margarine en agavesiroop. Kneed met je handen tot een deegbal. Verdeel de bal in 6 bolletjes en druk deze bollen plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Het moet de vorm van een koekje krijgen met een kleine deuk in het midden. Bak de koekjes in 10 min. goudbruin en laat daarna afkoelen en uitharden. Dit duurt ongeveer 10 min.
2
Ontpit ondertussen de dadels en week 5 min. in warm water. Mix met de pindakaas en overige vanille extract met de staafmixer tot een karamelachtige substantie. Hak ⅘ van de pinda’s grof en de overige pinda’s fijn.
3
Smelt de pure chocolade met de kokosolie au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
4
Verdeel de dadelkaramel in het midden van de koekjes en top af met de grofgehakte pinda’s. Verdeel de gesmolten chocolade over de koekjes en top af met de fijngehakte pinda’s. Laat even uitharden in de koelkast (dit duurt ongeveer 10 min.).
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.