Voeg de glutenvrije bloem en zout toe in de keukenmachine met deeghaak. Zorg dat het water lauwwarm is. Los de gist op in het water en roer goed door. Voeg al mixend het water toe. Kneed het deeg 5 min. door. Voeg na 5 min. al mixend de olijfolie toe en kneed nog 2 min. door.
2
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol tot een bol. Leg de bollen, apart van elkaar, in een ruime kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg 1 uur rusten op kamertemperatuur.
3
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de deegbollen elk op een apart stuk bakpapier. Duw het deeg uit tot een dunne pizzabodem van 24 cm doorsnede. Doe dit geleidelijk zodat het deeg niet scheurt. Laat eventueel een kleine opstaande rand aan de buitenkant voor een dikke korst.
4
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. Verdeel de oregano over de tomatensaus. Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel over de tomatensaus. Neem de hete bakplaat uit de oven, schuif een pizza erop en bak 8 tot 10 min. in de oven, stuk voor stuk.
5
Pluk de blaadjes basilicum en verdeel deze kort voor serveren over de pizza’s.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.