Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten.
3
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn en hak de basilicum fijn. Snijd de mozzarella in plakjes. Verhit de overige olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gezeefde tomaten samen met de helft van de basilicum en wat peper en zout toe. Mix door elkaar en laat 2 min. pruttelen. Voeg de gnocchi toe met het kookvocht en mix goed. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en top af met de mozzarella, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Schuif voor 15 min. de oven in.
4
Garneer de gnocchi met de overige basilicum en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.