Print opties

Sluiten

Goulash met saffraan rijst

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 35min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 130°C. Snijd de riblappen en paprika in blokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
2
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de riblappen bruin. Voeg de ui toe en laat mee karamelliseren. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer door. Zet het vuur laag en voeg de tomatenblokjes, het water, de Verstegen Kruidenmix voor goulash en het laurierblad toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout.
3
Plaats de deksel op de pan en zet 2 uur in de oven. Controleer regelmatig of de goulash niet droog kookt, voeg anders wat water toe. Voeg na 1,5 uur de paprika toe en gaar mee.
4
Breng water aan de kook in een grote pan als de goulash nog 30 min in de oven moet. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de saffraan. Giet af en giet de rijst terug in de pan. Voeg de kurkuma toe en roer door.
5
Snijd de tomaten in stukken. Garneer de goulash met tomaat, koriander en tijm. Serveer met de saffraan rijst en crème fraîche.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.