Laat het filodeeg rustig ontdooien in de verpakking. Smelt de boter op laag vuur. Hak de walnoten en amandelen fijn en meng met kaneel en nootmuskaat.
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Plaats een vel filodeeg op een vochtige theedoek en bestrijk met een dun laagje boter. Plaats hierop nog een vel filodeeg en bestrijk ook deze met boter.
3
Verdeel 1/5 van het notenmengsel over het filodeeg, houd hierbij 4 cm van de bovenkant vrij.
4
Vouw het deeg dubbel tot de vrijgehouden rand. Rol het deeg vanaf onder losjes op. Bestrijk met boter, snijd in 4 gelijke delen en plaats in een ingevette ovenschaal. Neem hiervoor een ovenschaal waar alle rolletjes in passen zonder dat er ruimte over blijft.
5
Herhaal de stappen met de rest van het filodeeg. Verdeel de rest van de boter over de rolletjes in de ovenschaal. Bak de rolletjes 1 uur in de oven.
6
Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Breng aan de kook met de honing, het water en het kaneelstokje. Laat 10 min. trekken op laag vuur.
7
Laat de siroop afkoelen. Hak ondertussen de pistache fijn.
8
Giet in een keer de koude siroop over de rolletjes, direct wanneer deze uit de oven komen. De rolletjes moeten dan een knisperend geluid maken. Strooi de gehakte pistache over de rolletjes.
9
Laat het geheel minimaal 2 uur afkoelen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.