Print opties

Sluiten

Griekse orzo met scampi en feta

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng een pan met water aan de kook en verkruimel hier het blokje bouillon boven. Kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes. Hak de peterselie grof. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit.
3
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg de scampi toe samen met de knoflook en wat peper en zout en bak 5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 2 min. Voeg de orzo toe samen met ⅘ van de peterselie, olijven en het sap en de rasp van de citroen. Mix alles goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de orzo over de borden en verbrokkel de feta erboven. Garneer met de overige peterselie en wat peper.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.