Print opties

Sluiten

Groene curry met tempeh en shiitake

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd ondertussen de aubergine in stukjes vergelijkbaar met de maat van de blokjes tempeh. Pel en snijd de ui in reepjes. Snijd de shiitake ook in reepjes. Hak de koriander fijn en de bosui in ringen. Snijd de limoen in partjes. Tik een paar keer met de achterkant van een mes op de stengel citroengras, zodat deze gekneusd wordt.
3
Verhit de kokosolie in een wok of diepe koekenpan en voeg dan de ui toe. Bak deze op hoog vuur en voeg na ongeveer 1 min. de aubergine toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur en voeg dan de shiitake en de stengel citroengras toe. Roer dit even om en voeg dan de currypasta toe.
4
Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zodra de curry kookt, voeg dan de tempeh blokjes toe. Roer door, zet het vuur laag en laat 5 min. sudderen.
5
Voeg de taugé toe en roer door. Verdeel de rijst over de kommen, gevolgd door de curry. Garneer met koriander, bosui en een partje limoen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.