Print opties

Sluiten

Groene lasagne met wilde zalm

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de zalm in de verpakking in een bakje water op kamertemperatuur. Halveer de prei over de lengte en snijd in halve ringen. Was de prei na het snijden.
2
Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan op laag vuur. Roer de bloem door de boter tot er korreltjes ontstaan. Voeg de visbouillon al roerend met een garde toe en breng aan de kook. Roer dit regelmatig door met de garde, door het verwarmen zal de bloem ervoor zorgen dat de saus gaat binden.
3
Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de resterende boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de prei toe en laat dit 3 min. mee bakken.
4
Was ondertussen de spinazie en voeg deze in delen toe aan de pan. Laat het geheel nog ongeveer 5 min. stoven, zodat bijna al het vocht is verdampt. Roer de kruidenroomkaas door de spinazie en prei. Snijd de takjes dille fijn en meng dit door het geheel.
5
Schenk een kwart van de saus in een ovenschaal. Bedek met lasagnebladeren. Schep 1/3 van het spinazie-prei mengsel op de bladeren. Bedek weer met een aantal lasagnebladeren, een kwart van de saus en 1/3 van het spinazie-prei mengsel. Pluk de zalm in stukken en leg deze op de spinazie. Maak de laatste laag met een aantal lasagnebladeren, ¼ van de saus en het resterende spinazie-prei mengsel. Schenk de resterende saus over de lasagne.
6
Bak de lasagne 35 tot 40 min. tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.