Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de wortel, zoete aardappel en pastinaak in blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster de groenten 15 min.
2
Maak ondertussen het taartdeeg. Mix de boter met 250 gr bloem tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens het water en zout toe. Bedek het deeg met vershoudfolie en leg het in de koelkast.
3
Haal de groenten uit de oven. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng de kikkererwten met de erwten, cranberries, witte kaas en kruiden toe en meng alles door elkaar.
4
Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een, met bloem bestoven, oppervlak. Rol het deeg uit tot een diameter van 30 cm en leg het op een bakplaat.
5
Leg de het groente- en erwtenmengsel op het deeg, houdt 2 cm rondom de rand leeg. Vouw de deegrand deels over de vulling en bestrijk met eigeel om een goudbruin korstje te krijgen.
6
Bak 40-50 min. in de oven tot het een goudbruine kleur heeft.
7
Karamelliseer ondertussen de rode ui. Snijd in ringen en doe in een pan. Voeg het water, balsamicoazijn en suiker toe. Bak de ui hier even in tot het zacht is.
8
Serveer de groentetaart warm, garneer met de gekaramelliseerde ui.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.