Print opties

Sluiten

Halloween chocolate chip cookies

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Klop de ongezouten roomboter, lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker romig. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot een egaal mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en mix kort tot een deeg. Spatel de chocolate chips erdoor.
2
Vorm 15 balletjes van het deeg en leg met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin. Laat volledig afkoelen.
3
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
4
Zet op elk afgekoeld koekje een marshmallow. Giet er een laagje gesmolten witte chocolade over zodat het lijkt alsof er een spookje op het koekje zit. Zet de koekjes voor 15 min. in de koelkast zodat de witte chocolade hard wordt.
5
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Gebruik een satéprikker of klein spuitmondje om oogjes en mond op de spookjes te tekenen. Zet voor 15 min. in de koelkast en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.