Stoom de pompoenblokjes tot ze zacht zijn, giet af en pureer met de staafmixer.
2
Meng de pompoenpuree met het ei, 200 ml Alpro Haverdrink No Sugars en 2 el agavesiroop. Voeg 200 gr speltmeel, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout toe en klop tot een glad beslag. Zet dit even aan de kant.
3
Smelt de pure chocolade met de kokosolie au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Klop de gesmolten chocolade samen met 60 ml Alpro Haverdrink No Sugars, 4 el speltmeel en het water zodat het een glad beslag wordt. Giet het chocolademengsel in een fijne puntige spuitzak.
4
Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en schep het beslag erin om vier kleine pannenkoeken van elk ongeveer 8 cm te maken. Bak de pannenkoeken 3-5 min. tot de onderkant goudbruin is.
5
Trek met behulp van de spuitzak voorzichtig chocoladestroken op de ongekookte bovenkant van de pannenkoeken, draai om en laat de pannenkoek nog even bakken. Ga zo door totdat al het beslag op is. Besprenkel de pannenkoeken met de overige ahornsiroop. Griezelig lekker!
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.