Verhit de olie in een steelpannetje en fruit hierin de rode ui 1 minuut. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur. Voeg 4/5 deel abrikozenjam, vissaus, limoensap en -rasp, bosui en koriander toe, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
2
Maak de sla schoon en maak de blaadjes los. Schil de mango en snijd in plakjes. Meng de ketjap met de overgebleven abrikozenjam en breng op smaak met peper en zout.
3
Gril de hamburgers (in een grillpan óf op de BBQ) 3-4 minuten aan iedere kant, keer regelmatig en besmeer iedere keer bij het omdraaien de burgers met het abrikozen-ketjapmengsel.
4
Snijd de broodjes doormidden en gril kort op de snijkant van iedere helft. Beleg de broodjes met de sla, komkommer, de burger, plakjes mango en de abrikozenchutney.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.