Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in stukjes. Los 1/3 groentebouillonblokje op in 300 ml water en laat afkoelen.
2
Meng de zongedroogde tomaten, olijven, havermoutvlokken, 2/3 van alle noten, bakpoeder en zout in een mengkom.
3
Smelt de margarine in een steelpannetje op laag vuur en roer vervolgens door het havermoutmengsel.
4
Schenk de afgekoelde groentebouillon bij het havermoutmengsel en schep opnieuw goed door. Laat het geheel 2 uur staan en schep af en toe om. Tip: Het mengsel kan ook een dag van te voren gemaakt worden en een nacht blijven staan.
5
Verwarm de oven voor op 180ºC.
6
Vet een cakevorm in met margarine. Bekleed de bodem met een stuk bakpapier en laat het bakpapier een stuk uitsteken. Op deze manier kan het brood gemakkelijk uit de cakevorm gehaald worden.
7
Schep het havermoutmengsel in de cakevorm, bestrooi met de overige notenmix. Bak het havermoutbrood 1,5 uur in de oven. Haal uit de cakevorm en bak nog eens 15 min. zonder cakevorm.
8
Laat het brood afkoelen en snijd in plakjes. Serveer met pesto.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.