Print opties

Sluiten

Hartige baklava met rode paprika en aubergine

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een met bakpapier beklede bakplaat, met de holle kant naar onder. Bak de paprika 20 min. in de oven.
2
Pel en snipper ondertussen de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit 1/6 van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de chilivlokken en tomatensaus toe en laat 10 min. doorkoken op laag vuur.
3
Neem de paprika uit de oven en verpak losjes in een plastic zakje, of in een afgesloten bakje. Laat 10 min. staan.
4
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de aubergine over de lengte in dunne plakken. Verdeel de helft van de resterende olijfolie over de aubergine. Gril de aubergine 2 min. aan beide kanten aan.
5
Verwijder het velletje van de paprika. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Verdeel de helft van de aubergine over de tomatensaus.
6
Leg 4 vellen filodeeg op de aubergine, bestrijk daarbij steeds ieder vel met een klein beetje olijfolie. Verdeel de paprika over het filodeeg, gevolgd door 3 vellen filodeeg, bestreken met olijfolie.
7
Verdeel de rest van de aubergine over het filodeeg en leg de laatste 3 vellen filodeeg, bestreken met olijfolie, bovenop.
8
Snijd 4 diagonale lijnen in de baklava. Draai de ovenschaal een kwartslag en snijd nog eens 4 diagonale lijnen, haaks op de vorige. Snijd hierbij volledig tot de bodem. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C en bak het geheel 30 min. in de oven.
9
Breng intussen een grote pan water aan de kook. Was de groene asperges en verwijder 1 cm van de kontjes. Maak de peultjes schoon.
10
Neem de baklava na 30 min. uit de oven, bestrijk met een dun laagje olijfolie en verdeel de sesamzaadjes hierover. Plaats terug in de oven en bak nog 5 tot 10 min. tot de bovenkant goudbruin is.
11
Kook de groene asperges in 3 tot 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. ook de peultjes toe en kook deze in 1 tot 3 min. beetgaar.
12
Serveer de baklava met groene asperges en peultjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.