Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Meng de speculaaskruiden en 3/4 van de eieren door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
2
Rol het bladerdeeg uit. Vorm een rol van het gehakt net zo lang als het bladerdeeg. Leg aan het begin van het bladerdeeg en rol in de lengte op.
3
Leg de banketstaaf in een stafvorm op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de rest van het ei en garneer met het amandelschaafsel. Plaats 30 min. in de oven.
4
Schil ondertussen de bospeen, snijd het loof tot 2 cm van de rand en halveer. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember.
5
Verhit een pan met de roomboter en voeg de bospeen en de gember toe, bak 5 min. Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe en stoof 15 min. Breng op smaak met peper en zout.
6
Pel en snijd de rode ui in halve ringen, voeg de appelciderazijn toe en roer door.
7
Meng de spinazie met de rode ui en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
8
Serveer de hartige banketstaaf met de gestoofde wortelen en de spinaziesalade.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.