Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus. Pers de de knoflook en voeg toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
2
Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf. Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken. Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan. Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout. Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.
3
Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie. Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag. Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot al het beslag op is.
Tip: houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen op een pannetje kokend water.
4
Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi het geheel met de peterselie en amandelen. Serveer de pannenkoeken met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus. Eet smakelijk!
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.