Print opties

Sluiten

Hartige oliebollen met chilisaus

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Volledig recept bekijken
1
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm (zorg dat het niet te heet wordt). Haal van het vuur en meng de melk met suiker en gist en klop met een garde. Laat 10 min. staan. Het mengsel zou dan moeten schuimen doordat de gist actief is geworden.
2
Voeg bloem, zout, ei en het melkmengsel toe aan een grote mengkom en mix met een handmixer tot een egaal beslag.
3
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Voeg toe aan het beslag samen met de sereh, laos, gemberpoeder en vissaus en meng goed door. Leg een lauwwarme natte theedoek over de kom en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Hierna hoort het beslag verdubbeld te zijn.
4
Roer het beslag voorzichtig en kort door zodat de lucht kan ontsnappen. Vul een bakje met 2 el zonnebloemolie. Verhit de resterende olie in een (frituur)pan tot 180°C. Zet een bord klaar met een paar lagen keukenpapier erop. Haal een ijsschep of twee lepels door het bakje met zonnebloemolie zodat het beslag er makkelijk vanaf komt.
5
Schep kleine bollen uit het beslag en laat voorzichtig in de olie vallen. Keer de oliebollen na 1,5 min. om. Na ongeveer 3 min. zijn de oliebollen klaar als ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en leg op het bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken. Herhaal totdat het beslag op is.
6
Snijd de lente-ui fijn en halveer de limoen. Garneer de oliebollen met de lente-ui en limoen. Serveer met chilisaus. Serveer met andere drankjes en hapjes van de oud & nieuw tafel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.