Verwarm de oven voor op 180°C. Was de appels en peren. Snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis met een appelboor of een scherp mesje. Snijd dunne schijfjes in de appels en peren. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt, zodat het fruit aan de onderkant aan elkaar blijft zitten.
2
Smelt de plantaardige boter in een steelpan en bestrijk de appels en peren met ½ van de plantaardige boter. Leg ze in een ovenschaal en zet 15 min. in de oven.
3
Hak ondertussen de walnoten fijn. Meng samen met de havervlokken, bruine suiker, overgebleven plantaardige boter en kaneel.
4
Haal het winterfruit uit de oven en verdeel het havermout mengsel tussen de appel- en perenschijfjes. Zet de gevulde appels en peren terug in de oven voor circa 30 min. Strooi er voor het serveren rozijnen over.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.