Print opties

Sluiten

Hasselback van tomaat en courgette

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten over de breedte in tot 1 cm van de onderkant. Snijd de mozzarella en courgette in plakken van 5 mm dik.
2
Pel en snijd de knoflook fijn. Mix de helft van de knoflook met 4/5 van de takjes basilicum, Parmezaanse kaas en ¾ van de olijfolie fijn met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
3
Vul de tomaten met de mozzarella en courgette. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de pesto over de tomaten. Plaats 15 min. in de oven.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de overige knoflook met de krieltjes in 7 min. goudbruin. Pluk ondertussen de blaadjes van de rest van de basilicum.
5
Verdeel de tomaten en krieltjes over de borden. Garneer met de basilicumblaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.