Een variant op de traditionele hasselback aardappel? Maak hasselback van tomaat en courgette! Beide groenten zijn perfect geschikt om hasselback van te maken. Wissel af met mozzarella, zodat je een heerlijk gerecht krijgt. Een koolhydraatarme maaltijd waar iedereen van zal smullen!
Tip: houd je pesto over? Verdeel deze dan over de tomaten als ze uit de oven komen.
Hasselback is een culinaire term die verwijst naar een specifieke bereidingswijze voor aardappelen (of andere groenten) waarbij ze in dunne plakjes worden gesneden, maar niet helemaal doorgesneden, zodat ze aan de onderkant nog aan elkaar blijven zitten. Het resultaat is een aardappel met een waaierachtig uiterlijk. De naam ‘Hasselback’ komt oorspronkelijk van het restaurant Hasselbacken in Stockholm, Zweden, waar deze bereidingswijze voor het eerst populair werd.
Hoewel Hasselback-aardappelen het meest bekend zijn, kun je de Hasselback-techniek ook toepassen op andere groenten zoals pompoenen of zoete aardappelen. Of natuurlijk courgette en tomaat zoals in dit recept van DekaMarkt. Het idee is om de groenten in plakjes te snijden, maar niet helemaal door te snijden, zodat ze bij het bakken openvouwen.
Hasselback-bereidingen kunnen op verschillende manieren worden gevarieerd door het toevoegen van verschillende smaakmakers en toppings. Enkele ideeën voor Hasselback-gerechten zijn:
De Hasselback-techniek biedt een mooie presentatie en een knapperige textuur aan groenten, waardoor ze een populaire en creatieve keuze zijn in de keuken.
Ben jij ook zo dol op pesto? Ontdek dan de mogelijkheden voor het gebruik van deze smaakmaker. Met de verschillende varianten kun je eindeloos blijven variëren met smaken en ingrediënten. Ontdek bijvoorbeeld de pasta pesto met gebakken feta en broccoli.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment