Verwarm de oven voor op 200°C. Vet het cakeblik in met de boter.
2
Rol het croissantdeeg uit, bestrijk met de hazelnootpasta en bestrooi met de gedroogde cranberries. Rol het deeg in de breedte op en snijd met een scherp mes verticaal doormidden. Leg de 2 helften met de snijkant naar boven op de snijplank, zodat je de laagjes deeg en hazelnootpasta goed kan zien.
3
Leg de twee helften nu over elkaar heen, alsof je vlecht met 2 strengen. Zorg dat je het deeg steeds met de laagjes naar boven neerlegt.
4
Leg het gevlochten brood in het cakeblik en bak 30 min. in de oven.
5
Verhit ondertussen een droge koekenpan op laag vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Strooi het amandelschaafsel over het kerstbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.