Print opties

Sluiten

Hele gevulde kip met geroosterde bospeen en aardappelpartjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het loof van de bospeen tot 3 cm van de bovenkant, schil en halveer in de lengte doormidden. Halveer de citroen, snijd de bol knoflook over de breedte door de helft.
2
Verwijder de eventuele elastieken van de kip en vul de kip met de helft van de citroen, tijm, de bovenkant van de doormidden gesneden knoflook, roomboter en de Verstegen Laurierblad.
3
Plaatst de gevulde kip op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de bospeen en aardappelpartjes om heen. Verdeel ½ van de olijfolie over de groenten en de gevulde kip. Strooi het Verstegen peper en Verstegen zout over de groenten en gevulde kip. Zet de kip in de voorverwarmde oven voor 50 min. tot goudbruin en gaar. Verdeel na 25 min. van de oventijd de overige olijfolie over de kip zodat deze niet uitdroogt.
4
Plaats de kip in het midden van een grote schaal met de bospeen en aardappelpartjes er omheen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.