Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de het sap eruit. Meng het citroensap en -rasp met de honing en grove mosterd.
2
Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik en spoel schoon onder koud water.
3
Plaats de hele kip in een ovenschaal, verdeel de olijfolie en de mosterdmarinade over de kip. Leg de aardappelplakken bij de kip in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en plaats 50 min. in de oven.
4
Snijd ondertussen het bruine stuk van de onderkant van de witlof en snijd de witlof over de lengte in plakken van 1 cm. Verhit een pan met de kruidenboter en bak de witlof in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer de witlof met de aardappelen en hele kip.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.