Print opties

Sluiten

Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bestrooi de hertenbiefstuk rondom met zout. Snijd de shiitake en kastanjechampignons in plakken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm.
2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de bimi uit over een met bakpapier beklede bakplaat, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bimi 15 min. in de oven.
3
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Giet af. Voeg de helft van de slagroom toe en stamp met een pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit in een grote koekenpan de roomboter op hoog vuur. Bak de hertenbiefstukken 3 min. per kant. Verpak de hertenbiefstukken daarna in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
5
Bak in de koekenpan met het achtergebleven bakvet de shiitake en kastanjechampignons 5 min. Voeg de overige slagroom en de runderbouillon toe en laat op hoog vuur 5-7 min. inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de aardappelpuree, geroosterde bimi en hertenbiefstuk over de borden. Serveer met de paddenstoelensaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.