Print opties

Sluiten

Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snipper de witte ui, knoflook en de sjalotten fijn. Fruit in een sauspannetje de knoflook en sjalotten aan in de helft van de boter. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en bak deze mee. Voeg de vleesfond en rode wijn toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken tot de helft nog over is.
2
Kook de aardappels en de witte uien in een pan in 15 minuten gaar. Dep de entrecote droog en kruid met peper en zout. Verhit ondertussen in een koekenpan de andere helft van de boter en laat de entrecote in 2 minuten rondt om dicht schroeien. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
3
Stamp de aardappelen en de witte uien. Verwarm de melk met appelmoes en voeg toe aan de stamppot, meng de stamppot goed door. Haal de ingekookte saus van het vuur en mix met een garde blokje voor blokje de ijskoude ongezouten roomboter door de saus tot de gewenste dikte.
4
Schep de hete bliksem in een schaal en verdeel de overgebleven appelmoes met stukjes eroverheen. Snijd de entrecote in plakjes en leg op hete bliksem. Schenk de rode wijnsaus over het vlees. Tip! Hou je van veel saus? Verdubbel dan hoeveelheden voor de rode wijn, het vleesfond en de boter.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.