Print opties

Sluiten

Hoisin speklapjes met zoetzure salade en rijst

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met de sojasaus en hoisinsaus. Marineer de speklapjes in deze marinade voor 15 min.
2
Verwarm in een pan de azijn met de kristalsuiker tot de suiker is opgelost. Laat vervolgens iets afkoelen. Snijd ondertussen met behulp van een mandoline of kaasschaaf de komkommer en wortel in lange linten. Verwijder eventueel de zaadjes uit de rode peper en snijd in schuine ringen. Meng de komkommer, wortel en rode peper met de azijn.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Neem de speklappen uit de marinade. Bak het spek 2 min. aan beide kanten aan. Draai het vuur laag, voeg de marinade toe aan de pan en gaar 10 min. verder.
4
Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de koriander en hak grof.
5
Serveer de speklapjes met de witte rijst en zoetzure groenten. Maak het gerecht af met de koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.