Klop met een handmixer de boter in 8 min. luchtig tot deze wit ziet. Schep de crème fraîche er met een spatel door en breng op smaak met de zeezoutvlokken. Verdeel over twee kommen.
2
Hak de cranberry's grof. Snijd de salieblaadjes fijn. Snijd ½ van de muntblaadjes fijn. Maal de roze peperkorrels fijn in de vijzel. Maal de cranberries, salie en munt extra fijn in het hakbakje van de staafmixer en meng samen met de roze peperkorrels door 1 kom opgeklopte boter. Laat de andere boter neutraal.
3
Maak met 2 lepels een quenelle van de cranberryboter, leg op een schaal en duw er een kuiltje in zodat het een ‘bloemblaadje’ lijkt. Maak zo eerst een rand van de cranberryboter, daarna een rand met de neutrale boter en wissel de laatste rand de boters af. Snijd de honingtomaten in kwarten, houd een aantal heel ter garnering. Leg in elk ‘bloemblaadje’ een kwartje tomaat en verdeel de overige tomaten in het midden. Garneer met de overige muntblaadjes. Snijd de baguette in plakjes en serveer bij de honingtomaten boterbloem.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.