Print opties

Sluiten

Hutspot met gekarameliseerde ui, geroosterde bospeen en ontbijtspek

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bospeen met ½ van de olijfolie en 2/3 van de komijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bospeen 20 tot 25 min. in de oven tot zacht en licht geroosterd.
2
Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook in 20 min. zacht en gaar. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.
3
Pel en snijd de ui in dunne partjes. Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit de ui 5 min. met de deksel op de pan. Haal de deksel eraf en voeg de kurkuma en de overige komijn toe. Bak de ui tot het zacht en gekarameliseerd is.
4
Snijd ondertussen het ontbijtspek in reepjes en bak in een andere pan zonder boter of olie. Haal uit de pan en leg opzij tot gebruik. Verwarm de melk met de boter in een kleine pan, maar laat niet koken.
5
Stamp de gekookte aardappelen, terwijl je de verwarmde melk en boter toevoegt. Klop de puree luchtig met een garde of keukenmachine. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel wat zout. Roer tot je een smeuïge puree hebt.
6
Verdeel de aardappelpuree over de borden en maak een kuiltje in het midden. Leg de gekarameliseerde uien in de kuiltjes, gevolgd door de geroosterde bospeen en reepjes ontbijtspek.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.