Print opties

Sluiten

Hutspot met klapstuk

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten klapstuk
Ingrediënten hutspot
1
Snijd de klapstuk in grove stukken en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui in halve ringen. Smelt wat boter in een braadpan en bak hierin de ui en het vlees goudbruin.
2
Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes. Schep het vlees en de ui uit de pan. Bak de winterpeen circa 5 min. in het overgebleven bakvet samen met de tomatenpuree. Voeg het vlees weer toe samen met het laurierblad, de rode wijn en bouillon. Doe de deksel op de pan en laat minimaal 3 uur stoven op laag vuur. Roer af en toe door.
3
Schil de aardappelen en winterpenen en snijd in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Kook in een pan met water de aardappelen, winterpenen en ui in 12 à 15 min. gaar. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Meng de melk, roomboter en nootmuskaat door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Stamp tot een grove hutspot en voeg eventueel wat kookvocht toe als de hutspot te korrelig blijft.
4
Haal het vlees uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Roer de koude boter door de saus die in de pan van het vlees is achtergebleven. Serveer de hutspot met het klapstuk en de saus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.