Print opties

Sluiten

IJssandwich met speculaasjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
1
Verkruimel ¼ van de speculaas en laat de overige speculaas heel. Haal het kaneelijs uit de vriezer. Haal het vierkante of rechthoekige blok ijs uit de verpakking en leg op een snijplank.
2
Verwarm een scherp mes onder de warme kraan en droog af. Meet met je speculaasjes hoe groot de plakken ijs moeten worden en snijd er 12 plakken ijs uit. Plaats elke plak ijs tussen twee speculaasjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat of bord. Plaats de bakplaat 10 min. in de vriezer, zodat het ijs weer goed hard kan worden.
3
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Haal de ijssandwiches uit de vriezer en dip één kant in de pure chocolade. Besprenkel met wat speculaaskruimels en leg terug op de bakplaat. Herhaal voor de overige sandwiches. Zet nog 20 min. in de vriezer om de chocolade uit te laten harden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.