Pureer de rode bieten met de suiker en het water met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout.
2
Dep de zalmhaas goed droog met keukenpapier. Leg de zalmhaas in een (oven)schaal en schenk de bietensaus erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet minimaal 12 uur in de koelkast.
3
Snijd, wanneer je het voorgerecht gaat serveren, de dille grof. Meng bijna alle dille met de mosterd en roomboter in een kom en klop met een mixer tot de boter luchtig is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het stokbrood in plakken.
4
Haal de zalmhaas uit het bietensap en dep goed droog. Snijd met een scherp mes in dunne plakken.
5
Verdeel de plakjes zalm over de bordjes en garneer met de overige dille. Serveer met het brood en de opgeklopte mosterd-dilleboter.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.