Print opties

Sluiten

Indonesische saté van de BBQ

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 55min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de witte kool in fijne dunne repen, bestrooi dit met het Verstegen Zeezout en Verstegen Kurkuma (gemalen) en laat dit 10 min. staan zodat de kool zachter wordt. Spoel daarna goed af met koud water. Schaaf ondertussen de wortels met een mandoline of kaasschaaf, meng dit vervolgens door de kool.
2
Pel en hak de knoflook fijn, schil de gember en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Kneus het citroengras, verwarm dit alles voor 3 min. in een pan op laag vuur. Voeg hier de suiker en witte wijnazijn aan toe, kook dit 3 min. door. Giet het vocht op de kool en laat dit afgedekt voor 1,5 uur afkoelen in de koelkast.
3
Snijd de kippendijfilet in blokken van 2 cm, mix met het zakje Verstegen Mix voor Saté en marineer voor 10 min. Steek ondertussen de barbecue aan. Rijg de kip aan de satéstokjes en gril in ongeveer 8 min. gaar op de barbecue.
4
Schaaf ondertussen de komkommer in linten met een kaasschaaf of mandoline. Verwarm de Verstegen Satésaus Original volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Serveer de kipsaté met de atjar, komkommerlinten en satésaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.