In samenwerking met:
Indonesische saté van de BBQ
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Indonesische saté van de BBQ

Deze kippendijsaté geserveerd met satésaus, huisgemaakte atjar en komkommer is een typisch Indonesische combinatie. Heerlijk om te maken van de BBQ en te serveren bij een barbecueavond met vrienden of familie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept indonesische saté van de bbq

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 55min
Kookmodus
1
Snijd de witte kool in fijne dunne repen, bestrooi dit met het Verstegen Zeezout en Verstegen Kurkuma (gemalen) en laat dit 10 min. staan zodat de kool zachter wordt. Spoel daarna goed af met koud water. Schaaf ondertussen de wortels met een mandoline of kaasschaaf, meng dit vervolgens door de kool.
2
Pel en hak de knoflook fijn, schil de gember en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Kneus het citroengras, verwarm dit alles voor 3 min. in een pan op laag vuur. Voeg hier de suiker en witte wijnazijn aan toe, kook dit 3 min. door. Giet het vocht op de kool en laat dit afgedekt voor 1,5 uur afkoelen in de koelkast.
3
Snijd de kippendijfilet in blokken van 2 cm, mix met het zakje Verstegen Mix voor Saté en marineer voor 10 min. Steek ondertussen de barbecue aan. Rijg de kip aan de satéstokjes en gril in ongeveer 8 min. gaar op de barbecue.
4
Schaaf ondertussen de komkommer in linten met een kaasschaaf of mandoline. Verwarm de Verstegen Satésaus Original volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Serveer de kipsaté met de atjar, komkommerlinten en satésaus.

Tip: leg de houten satéprikkers voor gebruik eerst 10 minuten in lauwwarm water voordat je de kip erop rijgt. Zo verbranden ze minder snel op de barbecue.

Variatietip: vervang de kippendij door procureur (varkensnek) om het gerecht op de echte Indonesische manier te eten. Dit is te verkrijgen bij de slager of een horecagroothandel.

Meer heerlijke gerechten uit de Indonesische keuken

De Indonesische keuken staat bekend om zijn rijke smaken, exotische kruiden en diverse gerechten. Het is een culinaire traditie die beïnvloed is door verschillende culturen, waaronder de Chinese, Indiase, Arabische en Nederlandse keuken. De Indonesische keuken omvat een breed scala aan gerechten, elk met zijn eigen unieke smaakprofiel.

Een van de bekendste gerechten uit Indonesië is nasi goreng, gebakken rijst op smaak gebracht met kruiden, groenten en vaak ook vlees of garnalen. Satay, of saté, is een ander populair gerecht, gegrild vlees op een stokje, meestal geserveerd met pindasaus. Gado-gado is een heerlijke Indonesische salade met verschillende groenten, ei en pindasaus.

Soto is een hartige soep gemaakt van kruidige bouillon met vlees, groenten en noedels. Rendang is een bekend en geliefd gerecht, een pittige stoofpot van rundvlees dat urenlang in een rijke kruidenpasta wordt gekookt. Sambal, een pittige chilisaus, is een onmisbaar onderdeel van vele Indonesische gerechten.

Daarnaast zijn er nog talloze andere heerlijkheden, zoals gado-gado, nasi goreng (gele rijst), bakmi goreng (gebakken noedels) en pisang goreng (gebakken banaan). Ook zijn er diverse zoete lekkernijen, zoals klepon (kleverige rijstballen met een vulling van palmsuiker) en dadar gulung (pandan pannenkoekjes met een zoete kokosvulling).

De Indonesische keuken biedt een smaakvolle reis door verschillende regio’s en culturen. Het is een ware culinaire ervaring die zowel avontuurlijke eters als fijnproevers zal bekoren. Of je nu houdt van pittig, hartig of zoet, de Indonesische keuken heeft voor elk wat wils. Proef de smaken van Indonesië en laat je verrassen door de diversiteit en verfijning van deze bijzondere keuken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?