Klop de ongezouten roomboter en de poedersuiker met behulp van de mixer tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem en het zout toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
2
Snijd de sinaasappel pure chocolade in stukjes van 0,5 cm. Je hoeft niet nauwkeurig te werk te gaan, maar het is het mooiste als alle stukjes ongeveer even groot zijn. Rasp de oranje schil van ½ van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
3
Kneed de chocolade en sinaasappelschil door het deeg tot het gelijkmatig is opgenomen. Vorm het deeg tot een bal en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rol van ongeveer 5 cm doorsnee. Verpak de deegrol in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten op een platte schaal in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een groot bakblik met bakpapier. Verwijder het vershoudfolie en snijd de deegrol in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Breng elk plakje met de vingers weer in het juiste model als het deeg kruimelt of scheurt. Leg de plakjes op het bakblik met telkens ongeveer 4 cm tussenruimte. Bak de koekjes 10 min. of totdat ze aan de randen beginnen te verkleuren en stevig aanvoelen. Laat de koekjes helemaal afkoelen.
5
Hak de 70% pure chocolade in kleine stukjes van gelijke grootte en doe ze in een magnetronschaal. Verwarm de chocoladestukjes 20 sec. in de magnetron, roer ze door elkaar en herhaal totdat het warm wordt en smelt. Giet de gesmolten chocolade in een zigzagpatroon over de koekjes en rasp de oranje schil van de overige sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) over de koekjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.