In samenwerking met:
Intense chocolade koekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Intense chocolade koekjes

Liefhebbers van chocolade koekjes opgelet! Deze heerlijke chocolade koekjes zijn nóg lekkerder door de toevoeging van sinaasappel pure chocolade én sinaasappelschil.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Intense chocolade koekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Klop de ongezouten roomboter en de poedersuiker met behulp van de mixer tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem en het zout toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
2
Snijd de sinaasappel pure chocolade in stukjes van 0,5 cm. Je hoeft niet nauwkeurig te werk te gaan, maar het is het mooiste als alle stukjes ongeveer even groot zijn. Rasp de oranje schil van ½ van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
3
Kneed de chocolade en sinaasappelschil door het deeg tot het gelijkmatig is opgenomen. Vorm het deeg tot een bal en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rol van ongeveer 5 cm doorsnee. Verpak de deegrol in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten op een platte schaal in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een groot bakblik met bakpapier. Verwijder het vershoudfolie en snijd de deegrol in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Breng elk plakje met de vingers weer in het juiste model als het deeg kruimelt of scheurt. Leg de plakjes op het bakblik met telkens ongeveer 4 cm tussenruimte. Bak de koekjes 10 min. of totdat ze aan de randen beginnen te verkleuren en stevig aanvoelen. Laat de koekjes helemaal afkoelen.
5
Hak de 70% pure chocolade in kleine stukjes van gelijke grootte en doe ze in een magnetronschaal. Verwarm de chocoladestukjes 20 sec. in de magnetron, roer ze door elkaar en herhaal totdat het warm wordt en smelt. Giet de gesmolten chocolade in een zigzagpatroon over de koekjes en rasp de oranje schil van de overige sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) over de koekjes.

Tip: je kan zoveel koekjes bakken als je wilt! Eventueel overgebleven ongebakken koekjes kan je invriezen voor een volgende keer. Bak ze de volgende keer bevroren in de oven. Gebakken koeken zijn 2 weken houdbaar, ongebakken kan je ze 3 maanden in de diepvries bewaren. 

Heerlijke koekjes om te bakken 

Knapperig vanbuiten, smeuïg vanbinnen… dat is wat ons betreft de basis voor een perfect koekje. Koekjes kunnen altijd wel. Of je het nu serveert als lekkernij naast de koffie of thee, als tussendoortje pakt of gewoon voor de lekker, met een koekje zit je altijd goed. Er zijn tal van lekkere recepten te vinden, maar wij zetten onze favoriete graag voor je op een rijtje! 

  1. Triple chocolate cheesecake cookies: niet één, niet twee maar drie soorten chocolade worden voor deze smeuïge koekjes gebruikt. De vulling van roomkaas zorgt voor een cheesecake effect.  
  2. Klassieke zandkoekjes: je hebt ze vast en zeker wel eens gegeten, maar wist je dat je dit koekje ook gemakkelijk zelf kan maken? Met maar een handjevol ingrediënten tover je al zandkoekjes op tafel.  
  3. Banaan havermoutkoekjes met kokos: klassiek bananenbrood move over, deze banaan havermoutkoekjes zijn nóg lekkerder. Daarnaast zijn ze ook nog een voedzame optie én gemakkelijk te maken.  
  4. Intense chocolade koekjes: wanneer je dol bent op een chocolade koekje, dan moet je dit recept proberen. De combinatie van 70% pure chocolade met sinaasappel pure chocolade én sinaasappelschil zorgt voor een smaakexplosie in de mond bij iedere hap.  
  5. Krakelingen met citroen en kandijsuiker: een klassieker in een nieuw jasje! Deze krakelingen brengen we op smaak met citroen, kaneelsuiker én kandijsuiker. Een heerlijke zoete snack voor ieder moment. 

 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.   

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via