WSB Toscane Italiaans Gehaktbrood 02 V2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Italiaans gehaktbrood

Sommige klassiekers zijn zo lekker, die wil je gewoon blijven maken! Gehaktbrood is zo’n typisch gerecht. Gewoonweg lekker en vol van smaak. Dit recept combineert sappig gehakt, wat we op smaak brengen met Toscaanse kruiden en rozemarijn, met een pittige touch van mosterd. Perfect als hoofdgerecht bij een diner! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Italiaans gehaktbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen.
2
Pel en snipper de ui fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui, mosterd, Verstegen Rozemarijn – Glazen strooier, Verstegen WSB Toscane, het ei en paneermeel. Is het mengsel te nat? Voeg wat extra paneermeel toe. Vorm van het mengsel een lang gehaktbrood.
3
Roer het eigeel met de melk los. Rol het bladerdeeg uit. Leg het gehaktbrood in verticale richting op ½ van de rollen bladerdeeg. Rol het deeg over het gehaktbrood. Plak de rand dicht door met behulp van een kwastje het met eigeel te bestrijken. Leg het gehaktbrood met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw en plak beide uiteinden dicht. Bestrijk het gehele gehaktbrood met het eigeel.
4
Snijd uit de overige rol bladerdeeg feestelijke sterretjes en plak op het gehaktbrood. Bestrijk de versieringen met het eigeel.
5
Bak het gehaktbrood in de oven voor 40 min. tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.
6
Ris de takjes van de rozemarijn. Snijd het gehaktbrood in mooie plakken. Garneer met de verse rozemarijn.

Tip: proef eerst voordat je zout toevoegt. Met kruiden en specerijen is je gerecht vaak al heerlijk op smaak! 

Wat te doen met overgebleven gehaktbrood?  

Heb je nog wat van het gehaktbrood over? Koud als tussendoortje of als voorgerecht, of als toevoeging op de borrelplank is zo’n plakje gehaktbrood de volgende dag nog steeds heerlijk van smaak! Heb je nog bladerdeeg over? Steek er extra sterren uit en serveer bij het gehaktbrood of bewaar het voor de volgende dag bij een borrelplank! De knapperige sterren zijn heerlijk om te dippen in smeersels als tapenade of pesto.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via