Print opties

Sluiten

Italiaans gehaktbrood

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen.
2
Pel en snipper de ui fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui, mosterd, Verstegen Rozemarijn – Glazen strooier, Verstegen WSB Toscane, het ei en paneermeel. Is het mengsel te nat? Voeg wat extra paneermeel toe. Vorm van het mengsel een lang gehaktbrood.
3
Roer het eigeel met de melk los. Rol het bladerdeeg uit. Leg het gehaktbrood in verticale richting op ½ van de rollen bladerdeeg. Rol het deeg over het gehaktbrood. Plak de rand dicht door met behulp van een kwastje het met eigeel te bestrijken. Leg het gehaktbrood met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw en plak beide uiteinden dicht. Bestrijk het gehele gehaktbrood met het eigeel.
4
Snijd uit de overige rol bladerdeeg feestelijke sterretjes en plak op het gehaktbrood. Bestrijk de versieringen met het eigeel.
5
Bak het gehaktbrood in de oven voor 40 min. tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.
6
Ris de takjes van de rozemarijn. Snijd het gehaktbrood in mooie plakken. Garneer met de verse rozemarijn.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.