Print opties

Sluiten

Italiaanse ossobuco met sinaasappel en kaneel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bestrooi de kalfsschenkels aan beide kanten met peper en zout en daarna met de bloem. Zorg ervoor dat de bloem gelijkmatig over het vlees is verdeeld.
2
Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de ossobuco aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 min. per kant. Haal uit de pan en zet opzij.
3
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Voeg de ui toe aan de braadpan en fruit kort aan. Voeg de knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak de groenten ongeveer 5 min.
4
Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Voeg het sinaasappelschil, de rode wijn, tomatensaus , kalfsschenkels, runderbouillonblokjes, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe aan de pan.
5
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de ossobuco ongeveer 2,5 uur sudderen, of tot het vlees mals is en de saus ingekookt. Roer af en toe en voeg indien nodig extra vocht, zoals water of rode wijn, toe om uitdrogen te voorkomen. Proef de saus en voeg peper en zout toe indien nodig.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.