Print opties

Sluiten

Italiaanse ovenschotel met puree

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de Aviko Mashed Potato volgens aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het rundergehakt toe en bak dit 5 min. mee.
3
Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes van 1,5 cm. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Voeg de courgette, paprika en zongedroogde tomaatjes toe aan het gehakt en laat 2 minuten mee bakken.
4
Voeg de Italiaanse kruiden en tomatenpuree toe en laat dit 5 min. mee bakken op laag vuur. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
5
Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de helft fijn, houdt de rest apart. Meng basilicum met de Parmezaanse kaas en het broodkruim.
6
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel over de bodem. Schep hierop de aardappelpuree. Strijk de aardappelpuree glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel tot slot het broodkruim over de aardappelpuree.
7
Bak de ovenschotel 15 tot 20 min. tot de korst goudbruin is. Strooi kort voor het serveren de overige basilicum over het gerecht
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.