Print opties

Sluiten

Italiaanse tonijn pizza

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Was en verwijder het hart van de venkel. Snijd in parten en leg in een ovenschaal, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en bak 20 min. goudbruin in de oven.
2
Pel de ui en knoflook en snipper beiden fijn. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe, roer door. Zet het vuur hoog en kook de saus in 10 min. in. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de saus over de pizzabodems. Verwijder het vocht uit de blikjes tonijn en verdeel de tonijn over de pizza. Leg de venkelparten en olijven op de pizza’s en bak in 9-10 min. goudbruin.
4
Hak de dille fijn en bestrooi de pizza met dille, kappertjes en rasp van de helft van de citroenen boven de pizza’s. Snijd de andere helft van de citroenen in plakjes en leg op de pizza. Besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.