Verwarm de oven voor op 150°C boven- en onderwarmte en bekleed een taartvorm met bakpapier.
2
Splits de eieren. Doe de slagroom en roomkaas in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot je een glad mengsel hebt, maar zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Klop de eidooiers in een aparte kom los en voeg het roomkaasmengsel en het vanille-extract aan toe. Zeef de bloem en maïzena en spatel voorzichtig door de natte ingrediënten.
3
Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen de suiker in drie delen toe. Spatel het opgeklopte eiwit in drie delen door het roomkaasbeslag. Klop voorzichtig, zodat je niet alle lucht uit het beslag klopt. Stort het beslag in de taartvorm en tik een paar keer voorzichtig op het aanrecht zodat alle luchtbellen verdwijnen.
4
Schuif de Japanse cheesecake voor 1 uur in de oven. Wanneer de cheesecake aan de bovenkant licht begint te scheuren, is hij klaar. Zet de oven daarna uit en laat de cheesecake 45 min. afkoelen in de oven met de deur op een kier. Haal hem uit de oven en laat nog 1 uur afkoelen op het aanrecht en vervolgens nog 1 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.