Print opties

Sluiten

Japanse nasi

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitstomen. Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes. Schil de bospeen en snijd schuin in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd de bosui in schuine ringen.
2
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen 5 min. aan. Voeg de sesamzaadjes toe en laat 1 min. meebakken. Blus af met de sojasaus en schep de oesterzwammen uit de pan.
3
Bak in dezelfde pan het witte deel bosui 1 min. aan. Voeg de bospeen toe en laat 5 min. bakken op laag vuur. Voeg de edamame toe en bak het geheel nog 2 min. door.
4
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een aparte koekenpan op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak in 3 min. licht krokant. Voeg de groenten en oesterzwammen toe en roer goed door.
5
Verdeel de nasi over de borden. Scheur de nori snack in stukken en verdeel over de nasi. Maak het geheel af met het groene deel bosui en zwarte sesamzaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.